Vann informasjon

Vann informasjon

Publisert av Harald Aasenhuus den 28.03.24.

Vannmengde er alltid et tema i påsken....

Hvorfor er det slik?

Vi har et vannanlegg med to brønner som pumper vann inn i en 15 m3 stor tank ( buffertank) og deretter pumpes ut i hyttefeltet av en trykkpumpe. Brønnene leverer variabel mengde vann gjennom året. Er det kaldt eller tørt, er det mindre vann enn når det er snøsmelting eller mye regn. Nå har ikke snøsmeltingen startet skikkelig ennå. 

Påska starter allerede fredag i palmehelga, og da er stort sett buffertanken full. Fra da er det konstant mye folk på hyttene til påska er over. Denne påska har vi et vannforbruk som er lik eller litt større enn brønnene leverer. Da synker nivået i buffertanken sakte men sikkert. Kvelden skjærtorsdag er nivået så lavt at vi risikerer at det kommer under nivået til utløpet av tanken. Da kommer det luft i pumpen og den slutter å fungere. Det blir samme effekt som om vi stenger vannet, dvs dere har ikke vann på veggen. 

MEN det er en vesentlig forskjell. Hvis vi stenger vannet før buffertanken er tom og ikke får luft i anlegget, er det bare å åpne igjen når buffertanken er fylt opp igjen. Hvis vi får luft i anlegget må et par mann bruke en dag på å få ut luften. Det er ikke det som er favorittsyssel i påska. 

Håper på forståelse og tålmodighet. 

God påske